Wie is Heal to grow?

Ik ben Anja, geboren in 1976, getrouwd en moeder van 2 kinderen.

In 2001 kreeg ik na een lange zoektocht de diagnose ‘Chronische Vermoeidheid Syndroom (CVS) en fybromialgie’ toegeschreven. Een hard verdict! Hoewel ik tot dan toe een zéér actief leven had geleden, moest ik vaststellen dat die verdomde vermoeidheid en pijnen plots baas over mij waren.

Na een aantal jaren zowat alle mogelijke therapiën die de reguliere geneeskunde te bieden heeft uitgeprobeerd te hebben, bleef het verhoopte resultaat uit. Daarom besloot ik uit te zoeken wat de holistische geneeskunde me kon aanbieden. Het laten uitmeten van voedingsintolleranties, een bezoek aan de voetreflexoloog, chelatietherapie, reiki en meditatie waren mijn eerste voorzichtige stapjes in een voor mij totaal nieuwe wereld. Ik bleef dit alles combineren met de conventionele geneeskunde en werd verder opgevolgd door professor en huisarts.

Omdat ik veel baat ondervond bij de Reiki-behandelingen die ik kreeg, besloot ik me in deze helende therapie te gaan verdiepen. In 2011 en 2013 behaalde ik mijn Reiki I en II volgens de Usui-methode. Dit was een groot geschenk. Vanaf toen kon ik me elke dag zelf energie toesturen en dit hield me recht.

De vermoeidheid was dan wel min of meer onder controle maar alle inspanningen ten spijt werden mijn pijnen hoe langer hoe ondraaglijker. Tot ik in maart 2015 een eerste aura- en chakra-healing liet doen. Het resultaat dat deze healing opleverde, was spectaculair. Het combineren van deze en volgende healings met het innemen van voedingssupplementen, zorgvuldig uitgezocht door een orthomoleculaire dokter, heeft de weg naar een pijnloos en energierijk leven ingezet.

Door deze healingen te ondergaan, groeide het besef dat er meer is dan enkel het fysieke lichaam. Ik voelde me plots klaar voor het Reiki Meesterschap en ik besloot een cursus chakra-healing te volgen. Ik begon meer te mediteren en leerde opnieuw luisteren naar mijn lichaam. Ik leerde om de universele energie (Chi) te herkennen, te erkennen en vooral aan te wenden. En op deze manier werd het zelfgenezingsmechanisme in mij aangewakkerd.

En dit is nu precies wat ik wil doorgeven via Heal to grow. De kracht en energie om te evolueren naar een nieuw, ander en vitaler leven zit in ieder van ons. Ik, als therapeut, begeleid je graag in jouw zoektocht naar deze kracht.


Agenda

Workshop 'Mediteren kan je leren': de belangrijkste handvaten van mediteren worden in 5 sessies aangeleerd: 17/01 - 31/01 - 14/02 - 28/02 - 14/03
van 20u tot 22u - 150 euro
----
Meditatie cirkel: donderdag (twee wekelijks - 20u tot 22u):
10 euro - eerste ervaring met mediteren vereist
----
Reik I - initiatie : zaterdag 16/03/2019